cgkoudheader.jpg

KERSTCONCERT DEO JUVANTE

met JAN VAYNE

DeoJuvante-Huizen(NH)

Op woensdag 10 december 20.00 uur start Christelijk Koor Deo Juvante uit Huizen zijn kerstoptredens met een

Kerstconcert in de Maria-Koepelkerk in Bussum.

Evenals voorgaande jaren zullen de bekende Jan Vayne – vleugel – en organist Henk Strootman, op het Domusorgel, het koor begeleiden. Beide musici zullen een instrumentaal aandeel in dit concert hebben. Ook het Christelijk Mannenkoor Lelystad en Willemijn – sopraan – zijn voor dit concert uitgenodigd. Tijdens het concert is er voor het publiek gelegenheid tot het meezingen van geliefde kerstliederen.

De zangers en musici staan onder leiding van dirigent Bert Moll.

Bezoekers van dit concert kunnen in de ambiance van de schitterende Koepelkerk genieten van de afwisseling tussen koor-, piano- en orgelmuziek.

Chr. MANNENKOOR LELYSTAD en DEO JUVANTE uit Huizen zullen  hun kerstrepertoire solistisch of gezamenlijk ten gehore brengen. Naast de vertrouwde kerstliederen is het Kerstoratorium “Een Nieuw Begin” te beluisteren.

Kerstoratorium “Een Nieuw Begin”

Het oratorium “Een Nieuw Begin” gaat over het kerstverhaal. Het werd in 2002 voor koor (mannenkoor en gemengd koor) en begeleiding geschreven door Johan Bredewout. Het ca. 35 minuten durende werk bestaat uit 19 delen: 11 koordelen, 1 instrumentaal gedeelte en 7 tekstdelen die door een spreker gelezen worden. De teksten zijn van Hans de Ruiter, die onder meer teksten uit de bijbelboeken Lucas en Jesaja aanhaalt. De meeste muziek is oorspronkelijk, maar er zijn ook twee bestaande koraalmelodieën in verwerkt: “Hoe zal ik U ontvangen” en “Joy to the world”. De melodie van “Joy to the world” loopt als een rode draad door het gehele werk.

Jan_Vayne 2
Kerstconcerten

Deo Juvante en Mannenkoor Lelystad zijn, met Het Urker Mannenkoor “Hallelujah” en Chr. Mannenkoor “Con Forza”- Woerden, op 22 december a.s. te horen en te zien in het Kerst MannenKoren Concert in de Grote Zaal van Vredenburg in Utrecht.

Op 26 december zingt Deo Juvante het kerstrepertoire in de Kerstzangdienst in de Kruiskerk in Huizen; aanvang 10.00 uur.

willemijn_bij_CF_okt2013

Het concert van 10 december in de Koepelkerk aan de Brinklaan in Bussum begint om 20.00 uur. Deur open om 19.30 uur.

Kaarten voor deze avond kosten aan de kerk € 12,50.

Reserveren is mogelijk: www.koorconcerten.nl, telefoon 06-54 67 41 95, bij de koorleden, bij Chr. Boekhandel “De Echo” en bij Mw. D. van den Broek, telefoon 035 -526 27 12.

Info: www.deojuvante.nl.

Medewerkenden:

Chr. Koorvereniging Deo Juvante vierde in 2011 haar 60-jarig bestaan. Het 120 leden tellende, gemengde koor zingt een gevarieerd repertoire en treedt daarmee op in de regio, maar ook elders in binnen- en buitenland. Het koor is jaarlijks te horen en te zien in de Grote Kerk in Naarden.

Het Chr. Mannenkoor Lelystad werd opgericht in januari 1990. Het koor heeft ruim 90 leden. In de afgelopen jaren heeft het een repertoire opgebouwd, dat bestaat uit Nederlandstalige geestelijke liederen, negro-spirituals, Engelse, Franse, Duitse, Russische en Latijnse liederen. Het koor treedt regelmatig op diverse locaties op in binnen- en buitenland (Concertgebouw Amsterdam, Grote Kerk in Naarden, Kapel St. Louis in Oudenbosch).

Jan Vayne is binnen en buiten de grenzen van Nederland bekend als een virtuoos en creatief pianist. Hij is een meester in de improvisatie.

Henk Strootman begeleidt de koren op een Domus Concertorgel. De warme, herkenbare Domus-klank is gebaseerd op de technologie van de Italiaanse orgelbouwer Viscount. Technici en intonateurs zijn al meer dan 40 jaar bezig om de klankkleuren van het instrument te verfijnen. Kenners bestempelen het Domus Concertorgel als een professioneel begeleidingsinstrument.

Willemijn heeft ondanks haar jeugdige leeftijd (18 jaar) haar zangtalent op diverse CD’s en DVD’s ten gehore gebracht. Vanaf haar 9de jaar zingt zij op het jaarlijkse Kerstkorenconcert in Vredenbrurg. Zij is een graag geziene gast bij veel concerten en koor- en samenzangavonden in het land. Zij volgt zanglessen bij zangpedagoge Joke de Vin.

Bert Moll heeft deze avond de muzikale leiding. Hij heeft een brede ervaring in de korenwereld. Verschillende grote koren in Nederland, waaronder Het Urker Mannenkoor “Hallelujah”, staan onder zijn directie, evenals het Groot Nationaal Strijkorkest. Voor zijn veelzijdige, muzikale kwaliteiten werd hij in 2004 benoemd tot Lid van de Orde van Oranje Nassau. In november 2012 ontving hij met de Urker zangers de Zilveren Duif Award voor het beste album in de categorie gewijde muziek.

Komende Kerkdiensten

CGK HUIZEN
Bakboord 72
035 526 13 55
 


 

Zondag

21 juli

09.30 uur

Ds. G. Oberink

 

17.00 uur

Ds. M.K. Drost
(Ichtuskerk) 

CGK HUIZEN
Bakboord 72
035 526 13 55
 

 

PRIVACY

Zondagsschool nieuws

Nieuws